Sign up

Amikor Villányt még tenger borította

TÚRA | Dűlőtúra egy csipet geológiával és borkóstolóval 

Mitől olyan különleges a Villányi borvidék? Hogyan alakult ki ez a dimbes-dombos táj? Mit rejt a föld ott, ahol a szőlőtőkék gyökere kanyarog? Befolyásolja-e a bor ízét az adott talaj? Mindezekre a kérdésekre választ kapunk a túra során, ahol nemcsak a városhoz közeli dűlőket járjuk be, hanem olyan helyeket is, ahol a mészkőben szemmel láthatóak a különböző földtani korszakokban élt őslények lenyomatai.

 

A villányi Templom-hegy elhagyott kőbányájában kezdjük a túránkat, ahol különleges kőzettani értékeket és az országban egyedülálló jura-kori ammonitesz leleteket figyelhetünk meg. Elénk tárul egy olyan ősi időszak, amikor még a vidéket tenger borította, az éghajlat jóval melegebb volt a mostaninál, a szárazföldeket pedig dinoszauruszok uralták.

 

A kőbánya üregéből a dombok tetejére vándorolunk. Olyan híres dűlőkben barangolunk, mint a Jammertál, vagy a Csillagvölgy. Utunkat hullámzó szőlősorok kísérik. Megismerhetjük a borvidék mai arculatát, klímáját, s végigvesszük, mennyit változott a szőlőművelés az elmúlt évtizedekben, századokban.

 

A túrát öt tételes borkóstolóval zárjuk. Négy villányi finomság mellett  - összehasonlítás végett - egy teljesen más földtani adottságokkal rendelkező borvidék bora is a poharunkba kerül majd. 

IDŐPONT | lekérésre

 

RÉSZVÉTELI DÍJ | létszámtól függően

 

FONTOS | A túra reggel 9:30-kor indul Villányban, a találkozó helyszínét a jelentkezés után pontosítjuk. A borkóstolóval együtt kb. 4 órát vesz igénybe. A túra hossza kb. 5 km. Átlagos erőnléttel könnyedén teljesíthető.

 

JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ | wineamore@wineamore.hu |

 

 

KÉRJE EGYEDI AJÁNLATUNKAT | Más időpontban, másik borvidékre vagy másik borászathoz szeretne utazni? Boros tanulmányokat folytató csapatoknak, cégeknek "csapatra szabott" programokat is ajánlunk. | Túráinkon Magyarország exkluzív szállásaira kísérjük el, ahol elegáns környezetben élvezhetik a borok, a gasztronómia és a természet szépségeit.

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza