Sign up

Bikavér-élmény Egerben

Egri kiruccanás a borvidék két jelentős borpincéjének megismerésével, egy kis kultúrával, természeti kincsekkel és szakavatott vezetéssel. Készítsd el velünk saját bikavéredet, látogassuk meg az Egri Bikavér Múzeumot, egy modern borbárt, ismerkedjünk meg igazi bikavérekkel, és tanuljunk a borkóstolók során természetről, emberségről, alázatról.

A borkedvelőknek igazi ínyencségeket rejt az Egri borvidék, hiszen mind a fehér-, mind pedig a kékszőlő is nagyon jól érzi itt magát. Leghíresebb bora kétségtelenül az egri bikavér, mely egy kékfrankos alapú, három vagy négy kékszőlő házasításával készült cuvée. Az egri borászok hatalmas energiát fektettek a bikavér újrapozicionálásába, hogy ismét méltó legyen régi, nagy hírnevére. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egri csillag is, mely egy új brand, a fehérszőlőkből készült borvidéki cuvée. A fehér fajták közül a hárslevelű, olaszrizling és a királyleányka dominálnak. Kóstolóink során néhány kiváló tétellel fogunk találkozni.

ÍZELÍTŐ

♦  Egésznapos túra az Egri borvidékre
♦  Ismerkedés Egri Bikavérekkel és Egri Csillagokkal
♦  Látogatás a borvidék két jellemző pincészetébe
♦  Összesen 10-12 bor kóstolása, borbemutatóval
♦  Ízletes ebéd borok kíséretében
♦  Séta Egerben
♦  Egerszalók - "Sódomb" 
♦  Wine a'More borértő túravezetés

 

PROGRAM

Indulás Budapestről a reggeli órákban. Másfél órás utazás után érkezünk Egerbe, ahol elsőként a Bikavér Múzeumot látogatjuk meg, ezzel együtt természetesen néhány kiváló, elegáns vörösbort is kóstolunk. Akinek kedve tartja saját bikavérét is elkészítheti. Az ebédünket is itt fogyasztjuk el. Pihenéskénet sétálunk egyet a belvárosban, majd a közeli kis faluba, Egerszalókra utazunk. Megcsodáljuk a "sódombot", a termálvíz által létrehozott látványos mészkőkiválást. A nap további részében második kóstolónk veszi kezdetét, ahol a kiváló borok mellé borászunk filozófiájával is megismerkedünk: "A szeretet és az elhivatottság vezérli utunkat". Érkezés Budapestre a kora esti órákban.

A TÚRA ÁRA ♦ lekérésre

 

AZ ÁR TARTALMAZZA

♦  2 pincelátogatás és borkóstoló
♦  Összesen 10-12 bor kóstolása
♦  3 fogásos ebéd borok kíséretében
♦  Kiscsoportos utazás minibusszal
♦  Wine a’More borértő túravezetés angol vagy magyar nyelven

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA ♦ a személyes költségeket ♦ a programon felüli étel- és italfogyasztást

UTAZÁS ♦ Budapesttől Budapestig, minibusszal

A TÚRA IDŐTARTAMA ♦ kb. 8-9 óra

A TÚRA NYELVE ♦ angol, magyar ♦ további nyelveken is kérhető

CSOPORTMÉRET ♦  kérje egyedi ajánlatunkat

INDULÁS ♦ LEKÉRÉSRE

 

FOGLALÁS ÉS TOVÁBI INFORMÁCIÓ ♦  +36 30 205 2840  ♦   wineamore@wineamore.hu

 

Kérje Egyedi Ajánlatunkat ♦ Más időpontban, másik borvidékre vagy másik borászathoz szeretne utazni? Boros tanulmányokat folytató csapatoknak, cégeknek "csapatra szabott" programokat is ajánlunk. Túráinkon Magyarország exkluzív szállásaira kísérjük el, ahol elegáns környezetben élvezhetik a borok, a gasztronómia és a természet szépségeit.

 

 

Zamatos fehérek a Neszmélyi borvidékről

TÚRA | lekérésre | Alig egy órányi autózással érhetjük el Budapestről a Vértes, a Gerecse és a Duna által határolt szelíd lankákon a neszmélyi borvidéket. A borkészítés hagyománya a középkorig vezethető vissza, számos ma látogatható pincében a...

Program

Barangolás az Etyek-Budai borvidéken

Barangoljon velünk a Zsámbéki-medencében és Etyeken, élvezze a lenyűgöző tájat, a lankás domboldalakat a rendezett szőlősorokat! „Budapest szőlőskertje” elsősorban a könnyed friss, ropogós, sokszor magas sav- és ásványi anyag tartalmú fehérborok hazája, azonban a champagne terroirjához hasonló adottságok miatt...

Program

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza