Sign up

Piemonti gasztro- és bortúra 2020

4 nap 3 éj | Piemont, Észak Olaszországban az Alpok lábánál található gasztronómiai paradicsom. A régió neve szó szerint annyit jelent: a hegyek lábánál. Az itt termő borok közül a barolot, a legkiválóbbak között tartja számon a borvilág.  A kizárólag nebbiolo szőlőből készült barolo. az Alba közelében fekvő, hasonló nevű faluról kapta a nevét. Az istenek a szőlő mellett több értékes "gyümölccsel" is megajándékozták az itt élőket. Piemont a fehér szarvasgomba egyik legősibb és leggazdagabb lelőhelye, valamint itt termesztik a Ferrero cég által híressé tett a kiváló minőségű, mogyorót. Szintén a környéken található, Bra városában, a helyi alapanyagok felhasználását és az igényes étkezési kultúrát támogató Slow Food mozgalom megalapítójának étterme, az Osteria del Boccodivino. Ami a franciáknak Burgundiában a pinot noir, az az olaszoknak a Nebbiolo. Ebből a szőlőfajtából készül a Barbaresco és a Barolo bor. Ha Barbaresco a királynő, akkor a Barolo, vallják sokan, a borok királya. Bortúránk során, gyönyörűséges tájakon járunk, parányi falvakat keresünk fel, minden dombtetőn áll egy „Campanile” (egy óratorony) vagy egy kastély.  Ameddig a szem ellát szőlő és mogyoró ültetvények, apró falvak, hullámzó dombvidék. A túra során ellátogatunk -többek között- a névadó településre, Barolo városkákba, kóstolunk nagy presztízsű pincészeteknél, megmászunk egy-két kisebb dűlőt, és megszámoljuk, hogy tényleg 100 torony van-e Alba városában. 

PROGRAM

 

Első nap (vacsora) | Utazás egyénileg. Repülővel Milano Malpensa repülőterére. Privát transzfer a szállásra. Szobák elfoglalása, majd találkozás a régió ízeivel, vacsora egy a szálláshoz közeli étteremben.

 

Második nap (reggeli) | LANGHE TARTOMÁNY-ALBA-MOSCATO VIDÉK | A régió felfedezése busszal. Egy-egy kisebb dombtetőről csodálatos kilátás nyílik az egész Lange régióra. Pincelátogatás és kóstoló, az egyik legrégibb pincénél, akinek alapítója kiemelkedő szerepet játszott a régió ismertségének megalapozásában. Nebbiolo és barolo kóstolás. Tovább utazás Albába, a „száz torony” városába. A történelmi óváros római és gótikus épületeivel, keskeny utcáival nyűgözi le az idelátogatókat. A gyönyörű tereken kellemes kávézók és üzletek sorakoznak. Szabadidő ebédelni. Délutáni program: utazás a Moscato területre, ahol a vezetett borkóstoló alatt a jellegzetes helyi szőlőfajtákkal ismerkedünk. (Moscato, Barolo, Grignolino) Transzfer a szállásra.

 

Harmadik nap (reggeli, vacsora) | SERRALUNGA D’ALBA-POLLENZO-BRA | Látogatás a középkori Serralunga Kastélyban, az azonos nevű Serralunga s’Alba településen. A dombtetőn álló karcsú vár, különleges, függőleges falaival és téglalap alapjával, az egykori Faletti család dicsőségét volt hivatott hirdetni. A várlátogatás után, dűlőtúra és borkóstoló az egyik legismertebb, helyi pincészetnél. Mielőtt megérkeznénk Bra településre, a „Slow Food Movement” megalapítójának éttermébe megállunk Pollenzoban, a Gasztronómia Tudományok Egyetemének központjában és meglátogatjuk a BOR Bank-ot, ahol egy különleges bortanfolyamon veszünk részt. A nap megkoronázásaként pedig vacsora a Boccondivino Étteremben, kiváló Piemonti hagyományos fogásokkal. Transzfer a szállásra.

 

Negyedik nap (reggeli) | BAROLO és /vagy CANELLI- ELUTAZÁS | Transzfer Barolo városába. A parányi óvároson keresztül, keskeny utcácskákon lehet feljutni a San Giovanni Battista templomhoz, valamint a település híres óratornyához. Szabad program ebédelni, és/vagy meglátogatni a Bormúzeumot szabad program ebédre. Alternatív program: Canelli a „föld alatti katedrális” meglátogatása. Kevés pincészet dicsekedhet azzal, hogy az UNESCO felvette a világörökség listára. A legelső olasz pezsgőház, a Gancia, ezzel az elismeréssel is büszkélkedhet! Palackjaikat már 1850 óta itt tárolják. Transzfer a Milano Malpensa reptérre. Wizzair járat indulás: 20:20

 

FOGLALÁS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ  ♦  +36 30 205 2840 ♦  wineamore@wineamore.hu

Az utazást lekérésre, zárt csoportoknak indítjuk utazásszervező partnerünk közreműködésével.

A program tartalmazza | szállást 3 éjszakára, reggelivel egy csodálatos Agriturismo-ban, Veduno településén | 1 welcome vacsora egy helyi étteremben (3 fogás, 1/4 palack bor) | 1 vacsora az Osteria Boccondivino-ban (3 fogás) ¼ palack bor / fő, víz, kávé) | Belépőjegy a Serralunga Kastélyba | Borkóstoló mini tanfolyam a Bank of Wine-ban | 3 privát pincelátogatás kóstolóval (3-3-3 fajta bor) | Saját minibusz az egész túra alatt Milánótól Milánóig, angolul beszélő sofőrrel | 24 órás „hotline”

Igény esetén hivatalos idegenvezetői jogosítvánnyal rendelkező helyi idegenvezetőt (angol) illetve magyar borszakértő csoprtkísérőt biztosítunk.

FOGLALÁS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ  ♦  +36 30 205 2840   ♦  wineamore@wineamore.hu

 

KÉRJE EGYEDI AJÁNLATUNKAT  |  Más időpontban, másik borvidékre vagy másik borászathoz szeretne utazni? Boros tanulmányokat folytató csapatoknak, cégeknek "csapatra szabott" programokat is ajánlunk.  |  Túráinkon Magyarország exkluzív szállásaira kísérjük el, ahol elegáns környezetben élvezhetik a borok, a gasztronómia és a természet szépségeit.

Porto és a Douro völgy

4 nap 3 éj  |  Portugál bortúránk során, kastélyok, kolostorok maradványaival, jellegzetes portugál udvarházakkal, festői, rusztikus falvakkal tarkított vidéken barangolunk. Kis-és nemzetközileg is ismert pincéket látogatunk meg, hajózunk a Douro folyón, sétálunk Pinhao-ban, a Douro...

Program

Burgundia: legenda és történelem a kőfalak mögött

Mindenki borral foglalkozik. Megfoghatatlan könnyedséggel, egyszerűséggel és eleganciával készülnek a világ legelismertebb és legdrágább pinot noirjai és chardonnay-i. Az utak mentén kis falvak, helyi kőből rakott, egymásba fonódó házsorok, kastélyok, templomok húzódnak. Burgundia az apró parcellák, és a...

Program

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza