Sign up

Bordeaux, a borok fővárosa

TÚRA | 5 nap 4 éjszaka | A borkedvelő számára „minden út Bordeaux-ba vezet”. A Gironde folyó torkolatnál fekvő nagyváros a borkedvelők számára, a hazánkban is termesztett számos szőlőfajta szülőhelyét, a chateau-k elegáns világát, nagyon drága borokat, több évszázados hagyományokat és a bormarketing magasiskoláját jelenti. Őszi bortúránkon szerzett tapasztalatokkal, már könnyebben eligazodunk majd az AOC-k, Premier Cru-k, Second Cru-k, és chateau-k világában. Megnyílnak előttünk zárt kastélyajtók és kevéssé ismert exkluzív borászatok fogadnak bennünket. A Medoc-i és St. Emilion-i Chateauk-k meglátogatása mellett, kirándulunk az Atlanti Óceán partjára is.

PROGRAM

1. nap: Bordeaux

Utazás egyénileg Bordeauxba. 

Transzfer egyénileg a szállodába, majd városnézésre indulunk. Megnézzük a Saint Andre Katedrálist, lődörgünk a Saint Pierre negyedben. Később kisétálhatunk a Garrone folyó partjára, ahol lefényképezzük a Place de la Bourse tükörképét. Délután, a világ egyik legizgalmasabb, interaktív bor múzeumában, a Cite duVin-be látogatunk. Vacsora egyénileg Bordeauxban.

 

2. nap: Arcachon

Egész napos kirándulás Arcachonba, az osztriga fővárosába, az Atlanti Óceán partjára vonattal. Sétálgatunk a Bassin d'Arcachon öbölben.  A Dune du Pyla-t, Európa legmagasabb homokdűnéjét is meglátogathatjuk Arcachonból busszal (Bus Baia) vagy kerékpárral (10 km). Vacsora egyénileg Bordeauxban vagy egy naplementenézős étteremben Arcachonban.

 

3. nap: St. Emilion

St. Emilion középkori települését látogatjuk meg, mely a Világörökség része, világhírű borokkal. Városnézésre indulunk a helyi idegenvezetőnkkel. Meglátogatjuk híres sziklába vájt, földalatti templomot és a hozzá tartozó katakombákat, kóstolunk a Chateau La Dominique St. Emilion Grand Cru Classe  és Le Chatelet St. Emilion Grand Cru Classe pincészetekben, majd ebédelünk egy helyi étteremben. Vacsora egyénileg Bordeauxban.

 

4. nap: Médoc és Haut Médoc

Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc és Haut Médoc területére indulunk, helyi idegenvetővel. Ez a legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászatok birodalma, a vörösborok királysága. Meglátogatjuk a Chateaux Lamothe Bergeron, Baron de Pichon Langueville Paulliac Second Cru és Le Chateaux Gruaud Laroche St. Julien Second Cru pincészeteket. Ebéd. Vacsora egyénileg. 

 

5. nap

Transzfer a repülőtérre, egyénileg.

 

Részletes programot, árajánlatot kérésre emailen küldünk. wineamore@wineamore.hu

A programot 8-14 fő számára szervezzük meg utazásszervező partnerünkkel. Az ár függ a megrendelt szolgáltatásoktól. 

A RÉSZVÉTELI DÍJ ÁLTALÁBAN TARTALMAZZA

- Szállást 4 éjszakára reggelivel

- Egyedileg összeállított programot

- Cite du Vin bormúzeum látogatást

- Két egynapos túrát helyi idegenvezetővel St.Emilionba és Medoc területére

- Utazási költséget Arcachonba, vonattal

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA

- Reptéri transzfer

- Repülőjegy

- A programban nem említett étkezéseket

- Egyéb fogyasztást

 

 

FOGLALÁS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ | wineamore@wineamore.hu +36 30 205 2840

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza