Sign up

Az Ördögtől a Kopárig - Négyen Villányból

TÚRA | 2 nap  1 éjszaka a Villányi borvidéken

Jöjjön velünk Magyarország legdélibb borvidékére, élvezze velünk a villányi szőlősgazdák vendégszeretetét! Utunk során négy olyan borászatot ismerünk meg, amelyek mindegyike más-más oldalról játszik fontos szerepet Villány és hazánk hírnevének ápolásában. Megkóstoljuk a legjobb hazai bordeaux-i cuvée-ket, cabernet franc-kat, és a modern pincészetek mellett egy csodálatos pincefaluba is ellátogatunk.

ÍZELÍTŐ

 • A Villányi borvidék rejtett kincseinek felfedezése
 • Látogatás 4 ikonikus borászatnál 
 • Több, mint 20 féle villányi bor kóstolásával
 • Ismerkedés egy bájos pincefaluval Palkonyával vagy Villánykövesddel
 • Borkóstoló a Vylyan Szőlőbirtokon
 • Látogatás a Bock körpincében
 • Borvacsora a Bock pince Óbor éttermében
 • Borkóstoló a Sauska Borászatnál 
 • Borkóstoló Gere Attila pincészeténél
 • Vezetett pincetúrák
 • Korlátozott csoportlétszám
 • 2 nap 1 éjszaka
 • Wine a’More bortúra-vezető

 

PROGRAM

1. nap

Találkozó Budapesten, a reggeli órákban. Rövid kávészünet beiktatásával késő délelőtt érkezünk első kóstolónk helyszínére Kisharsányba. A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borait hidegtál kíséretében ismerjük meg. A birtok minden ízében érezni a gyökerek, a hagyomány és a kultúra tiszteletét, így pl. nevükben a borvidék 15. századi megnevezését és megjelenését őrzik. A borászat a kiemelkedő minőségű borok mellett a vidék kulturális életében is jelentős szerepet játszik. Említésre méltó többek között a „Művészi hordók” nevű saját projektjük, melynek keretén belül évről évre választanak „hordóművészeket”. A legeredetibb hordóalkotásokat a birtokon meg is tekinthetjük. Kisharsányi élménytúránkat követően az egyik bájos pincefalut, Palkonyát vagy Villánykövesdet keressük fel egy rövid séta erejéig, majd visszakanyarodunk Villányba és elfoglaljuk a szállásunkat. Az est a lenyűgöző Bock körpincében veszi kezdetét. Itt Bock József személyesen ismertet meg minket a földalatti kápolna rejtekének titkaival, majd Bock borokkal kísért borvacsoránkat az Óbor étteremben fogyasztjuk el.

2. nap

Másnap elsőként az ultramodern Sauska borászatot keressük fel. A borászatnak Villány mellett Tokajban is vannak ültetvényei. Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapata arra törekszik, hogy boraikban a lehető legtermészetesebben jelenjen meg a fajta, az évjárat és a borvidék különleges potenciálja. Boraik közül 2013-ban a Villány Cuvée 5 (2009) Londonban a „Decanter World Wine Awards „bordói házasítások 15 font felett” nagydíját nyerte el, magyar borként először. Kóstolónkat könnyű ebéd követi, melyet egy közeli étteremben fogyasztunk el, majd egy kis sétára is lesz lehetőségünk. A délután további részében Gere Attila ikonikus pincészetét keressük fel, ahol a borkészítés hét generációra tekint vissza. Az előzőekhez hasonlóan, a Gere Pincészet is jegyzett nemzetközileg színtéren is, melyet számos díjuk és elismerésük is bizonyít. A borászat hazánkban fontos szerepet játszott a dűlőszelektált válogatások, az egyedi terroir-jellemzők elismertetésében. Egyik legismertebb ilyen márkájuk a Kopár. 
Hazánk igazi „nagy” vörösborait megismerve, késő délután érkezünk vissza Budapestre.

AZ ÁR TARTALMAZZA

♦ 2 nap / 1 éjszaka 

♦ 4 borkóstoló (kóstolónként 5-6 féle tétel)

♦ 1 borvacsora

♦ 2 ebéd

♦ 3 pincelátogatás (a lehetőségekhez mérten)

♦ Dűlőtúra - időjárástól függően

♦ Pincefalu-látogatás

♦ Kiscsoportos utazás minibusszal

♦ szállás 1 éjszakára, borhotelben, kétágyas szobákban

♦ Wine a’More borértő túravezetés

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
♦  A programon felüli étel- és italfogyasztást
♦  A személyes kiadásokat
♦  Opcionális programok árait

 

SZÁLLÁS
♦  1 éjszaka egy csodálatos Borhotelben****
♦  Kétágyas deluxe szobákban, reggelivel
♦  A szálloda wellness részlegének használatával

 

UTAZÁS

♦  Minibusszal Budapesttől Budapestig
♦  Indulás és érkezés: Budapeset beváros

 

CSOPORTMÉRET
♦  A túra 8 főtől indul
♦  20 fő felett is kérhető, kérje egyedi ajánlatunkat!

Amennyiben hamarabb érkezik vagy tovább maradana, szívesen ajánljuk Önnek paratnerszállodáink egyikét. A reptéri transzfert kérésére szintén intézzük.

 

EZ A TÚRA EGÉSZ ÉVBEN ELÉRHETŐ, KÉRJE EGYEDI AJÁNLATUNKAT!

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza