Sign up

Zamatos fehérek a Neszmélyi borvidékről

TÚRA | lekérésre | Alig egy órányi autózással érhetjük el Budapestről a Vértes, a Gerecse és a Duna által határolt szelíd lankákon a neszmélyi borvidéket. A borkészítés hagyománya a középkorig vezethető vissza, számos ma látogatható pincében a XVIII. század óta folyik a borkészítés. A XIX. század második felében az Eszterházy Csákvári Uradalom híres ászári mintaszőlészete és pincészete itt alakult ki, amely messze földön hírnevet szerzett a vidéknek. A dombvidék szőlőtőkéiről a löszös talaj, a Kisalföld felől érkező meleg áramlatok és a mérsékelten nedves-hűvös éghajlat hatására illatokban és zamatanyagban gazdag, állandó minőségű borok születnek. Egyedi mikroklímája elsősorban a fehérborok szerelmeseinek kínál finom illatú, kemény, karakteres, savban gazdag borokat. A fehér szőlőfajták közül jellemző a savignon blanc, a szürkebarát, az Irsai Olivér, az olaszrizling, a chardonnay, a királyleányka, a cserszegi fűszeres és a rajnai rizling.

ÍZELÍTŐ

♦ Kirándulás a Neszmélyi borvidékre
♦ Látogatás a borvidék két kiemelkedő pincészetébe
♦ Összesen 10-12 bor kóstolása, borbemutatóval
♦ Ebéd az egyik birtokon
♦ Rövid dűlőtúra
♦ Wine a'More borértő túravezetés

 

PROGRAM

Indulás Budapestről délelőtt 10:00 órakor. Bő órás autózás után érkezés a neszmélyi borvidékre. Látogatás és borkóstolás az egyik pincészetben. Ebéd után rövid séta a szőlőben, majd a második borászat meglátogatása és borainak kóstolása. A túra során helyi jellegzetes fajtákat kóstolunk és megismerkedünk a borvidék múltjával, jelenével és jövőjével.
Visszaérkezés Budapestre délután 17-18 óra körül.

AZ ÁR TARTALMAZZA
♦ 2  pincelátogatás
♦ Összesen 10-12 bor kóstolása
♦ Ebéd az egyik birtokon
♦ Kiscsoportos utazás minibusszal
♦ Rövid dűlőtúra
♦ Wine a’More borértő túravezetés

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA ♦ a személyes költségeket ♦ a programon felüli étel- és italfogyasztást

UTAZÁS ♦ Budapesttől Budapestig, minibusszal

A TÚRA IDŐTARTAMA ♦ kb. 7-8 óra

A TÚRA NYELVE ♦ angol, magyar ♦ további nyelveken is kérhető

CSOPORTMÉRET ♦ a túra 6 főtől indul ♦ 20 fő felett is kérhető, kérje egyedi ajánlatunkat

 

INDULÁS ♦ LEKÉRÉSRE

 

FOGLALÁS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ  ♦  +36 30 205 2840 ♦  wineamore@wineamore.hu

 

Kérje Egyedi Ajánlatunkat  ♦ Más időpontban, másik borvidékre vagy másik borászathoz szeretne utazni? Boros tanulmányokat folytató csapatoknak, cégeknek "csapatra szabott" programokat is ajánlunk. Túráinkon Magyarország exkluzív szállásaira kísérjük el, ahol elegáns környezetben élvezhetik a borok, a gasztronómia és a természet szépségeit.

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza