Sign up

2015.06.19. Reisner pince, Budajenő

Ez alkalommal szomszédoltunk egyet Budajenőn, ahol Tamás és Klára borai mellett néhány rosét is "teszteltünk"

Az év leghosszabb nappalához közeledve szűkebb hazánk, a Zsámbéki-medence egy új, kis családi pincéjébe invitáltuk a borbarátokat.

A Reisner Pince idén Pünkösdkor tárta nagyra a pinceajtót a nyilvánosság előtt, hogy megmutathassák az oly nagy gondossággal készített, sokat dédelgetett boraikat a hozzájuk betérőknek. A pince Budajenő Fő utcájában, az ófaluban találhatóak egy gyönyörű gazdasági udvarban. "Ennek a sarkában húzódik meg szerényen ez a présház és a pince, ami annyi generációnak okozott már örömöt. Túlélt háborúkat, világválságokat, mégsem csorbult szépsége. A sváb világban a földművelés, állattartás, a szőlő nagy szerepet játszott. A szőlőterületek nagy része Budajenőn az erdő alatt húzódott, ebből a termésből lett tele minden évben a pince. Az 1860-as években már állnia kellett a présháznak, erről tanúskodik a présházban álló bálványos prés márványlapján a felirat."
Ma Reisner Tamás és felesége Klára viszi tovább a családi hagyományt és készítik fehér és rozé boraikat, akik fantasztikus hangulatot teremtettek számunkra.

A borok mellé a környék gasztronómiai kedvencét, Klára készytett nekünk Töki pompost, és a saját ksézítésű szőlőlekváros csuporba is belekóstoltunk.

Köszönjük a szép estet! :-)