2014.11.21. Dániel pince, Szekszárd

Novemberi estünkön kizárólag a vörösborokról volt szólt.

Dániel Zsolt uralja a teret. Teljesen mindegy, hogy a pincében masírozik a lopóval, jön-megy a szőlősorok között vagy diót tör a teraszon. Közben persze mesél, magyaráz szőlőről, borkészítésről és a borfogyasztásról. Kézműves vörösborokat készít Szekszárdon, a Porkolábvölgyben, a gyurgyalagok felügyelete mellett. A természetesség és a természet szeretete vezérli munkáját. Aki a borkóstolás mellett egyéb szellemi táplálékra is vágyik, Szabó Lőrincz versrészleteket olvashat borozás közben a palackok hátoldalán.

Zsolt a TelkiBorklub számára az alábbi borsort válogatta össze:

694 nm 2009
Avant 2011
Bleu 2007
Chef 2009
Merlot 2008
Vamp 2008 vagy Vamp 2011 vagy Cabernet Franc 2008
 ♦ kinek-kinek ízlése szerint, az egyik maradékcukros, a másik nem ♦

 

Étkeink pedig ♦ Bőséges hidegtálat rendeltünk a borok mellé sonkával, sajttal, olíva olajjal, sajt- és padlizsánkrémmel ♦