Sign up

Barangolás az Etyek-Budai borvidéken

Barangoljon velünk a Zsámbéki-medencében és Etyeken, élvezze a lenyűgöző tájat, a lankás domboldalakat a rendezett szőlősorokat! „Budapest szőlőskertje” elsősorban a könnyed friss, ropogós, sokszor magas sav- és ásványi anyag tartalmú fehérborok hazája, azonban a champagne terroirjához hasonló adottságok miatt különösen alkalmas pezsgők, habzóborok készítésére is. Találunk itt rajnai és olaszrizlinget, zöldveltelinit, chardonnay-t, pinot blanc-t, sauvignon blanc-t és ezekből készített rengeteg cuvée-t. A reduktív eljárással készültek mellett egy-két hordós kincset is kóstolhatunk. A túrán a borvidék két meghatározó településére látogatunk el Tökre és Etyekre, ahol bepillantást nyerünk két pincészet mindennapjaiba. Útban a két település között ebédünket egy helyi hentesnél fogyasztjuk el. Az autentikus környezetben meggyőződhetünk arról is, hogy a magyar gasztronómiában mennyire fontosak a „disznóságok”: a kolbász, a sonka és a sajtok.

ÍZELÍTŐ
♦ Egynapos túra az Etyek-Budai borvidékre
♦ Látogatás a borvidék két jellemző pincészetébe
♦ Összesen 10-12 bor kóstolása, borbemutatóval
♦ Húsimádóknak szóló ebéd egy helyi hentesnél
♦ Rövid dűlőtúra
♦ Wine a'More borértő túravezetés

 

PROGRAM

Indulás a délelőtti órákban Budapestről. Kb. 45 perces út után érkezés a Zsámbéki-medencében található Tökre, a Nyakas hegy lábához. A Nyakas Pincészet 153 hektáron gazdálkodik, elsősorban kellemesen friss, ropogós boraival hódít. Megbízhatóan jó minőségű, könnyen iható, jellegzetes aromájú tételeik nemzetközi versenyeken is szép eredményeket érnek el.

Útban Etyek felé ebédünket egy helyi, majdnem százéves hagyománnyal rendelkező hentesnél fogyasztjuk el.

Ebéd után indulunk tovább Etyekre, teszünk egy rövid sétát a szőlősorok között, majd meglátogatjuk az egyik legmeghatározóbb helyi pincészetet. A pincelátogatás során további 5-6 jellegzetes helyi bort kóstolunk meg.

Érkezés Budapestre a délutáni órákban

AZ ÁR TARTALMAZZA
♦ 2  pincelátogatás
♦ Összesen 10-12 bor kóstolása
♦ Ebéd egy helyi hentesnél
♦ Kiscsoportos utazás minibusszal
♦ Rövid dűlőtúra
♦ Wine a’More borértő túravezetés

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA ♦ a személyes költségeket ♦ a programon felüli étel- és italfogyasztást

UTAZÁS ♦ Budapesttől Budapestig, minibusszal

A TÚRA IDŐTARTAMA ♦ kb. 7 óra

TÚRA NYELVE ♦ angol vagy magyar ♦ további európai nyelveken is kérhető

CSOPORTMÉRET ♦ a túra 6 főtől indul ♦ 20 fő felett is kérhető, kérje egyedi ajánlatunkat

 

INDULÁS ♦ EGYÉNI KÉRÉSRE

 

FOGLALÁS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ  ♦  +36 30 205 2840  ♦  wineamore@wineamore.hu

 

 

Kérje Egyedi Ajánlatunkat ♦ Más időpontban, másik borvidékre vagy másik borászathoz szeretne utazni? Boros tanulmányokat folytató csapatoknak, cégeknek "csapatra szabott" programokat is ajánlunk. Túráinkon Magyarország exkluzív szállásaira kísérjük el, ahol elegáns környezetben élvezhetik a borok, a gasztronómia és a természet szépségeit.

 

Főzőkurzus

Csapaépítő programot keres cégének? Kellemes borozgatós programra vágyik barátaival? Hatalmas fák árnyékában, egy több száz éves házban található meg főzőtanfolyamaink helyszíne, 2-8 fő részére. A „boszorkánykonyhában” Gabi és Janka irányításával...

Program

Zamatos fehérek a Neszmélyi borvidékről

TÚRA | lekérésre | Alig egy órányi autózással érhetjük el Budapestről a Vértes, a Gerecse és a Duna által határolt szelíd lankákon a neszmélyi borvidéket. A borkészítés hagyománya a középkorig vezethető vissza, számos ma látogatható pincében a...

Program

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza