Sign up

Piemonti bor- és gasztrotúra

TOUR | LEKÉRÉSRE | 4 nap 3 éj | Piemonte szó szerint annyit jelent: a hegyek lábánál. Az itt termő borok a különleges minőség szinonimájaként vonultak be a gurmanok szótárába. Az istenek a szőlő mellett egy másik értékes "gyümölccsel" is megajándékozták az itt élőket. Piemont a fehér szarvasgomba egyik legősibb és leggazdagabb lelőhelye. Ami a franciáknak Burgundiában a pinot noir, az az olaszoknak a nebbiolo. Ebből a szőlőfajtából készül a Barbaresco és a Barolo bor. Ha Barbaresco a királynő, akkor a Barolo, vallják sokan, a borok királya. Bortúránk során, gyönyörűséges tájakon járunk, minden dombtetőn áll egy „Campanile” (egy óratorony) ameddig a szem ellát szőlőültetvények, apró falvak, hullámzó dombvidék kényeztetnek bennünket. Ellátogatunk a névadó településre, Barolo városkákba, megmászunk egy-két kisebb dűlőt, megszámoljuk, hogy tényleg 100 torony van-e Alba városában. Miután ezzel végeztünk, fehér szarvasgomba vadászatra indulunk. /// TOUR IN ENGLISH HERE

Videóajánlónk(Rövid videóajánlónkért kattintson a baloldali képre) 

PROGRAM

1. nap | UTAZÁS | VERDUNO, MONFORTE D’ALBA, TREZZO TINELLA
Utazás egyénileg. Budapest-Alba = 1100 km, (kb. 10 óra. Opciók: Wizzair közvetlen járat, mely hajnali 6-kor indul. 
Találkozás a Milánói repülőtéren vagy autóval érkezőknek a szálláson. 
Szállás: Alba közelében egy csodaszép agristurismo-ban.
Transzfer a szállásra: saját buszunkkal indulunk Langhe tartomány szívébe. Útközben megpihenünk, megebédelünk Verduno településen egy helyi Osteriaában. Hihetetlen halválasztékánál már csak a vinotéka kínálata izgalmasabb. Késő délután megkezdjük „ízutazásunkat” az egyik legnagyobb helyi termelőnél, Elio Grasso-nál. Az első pincelátogatás és borkóstoló után tovább utazunk a szállásunkra. Vacsora egy közeli étteremben.

2. nap | LA MORRA, BAROLO, SERRALUNGA
A napot könnyed dűlőtúrával kezdjük. Szőlőtőkék között sétálunk La Morra-ig. Egy-egy kisebb dombtetőről csodálatos kilátás nyílik az egész Lange régióra. Hamarosan meglátogatjuk Renato Ratti pincészetét. Kiemelkedő szerepet játszott a barolo borok  és a régió ismertségének megalapozásában. Olaszország egyik legjobb nevű borászata. 
Később a névadó településre, Barolo-ba utazunk, ahol a parányi óvároson keresztül, keskeny utcácskákon jutunk fel a San Giovanni Battista templomhoz, valamint a település híres óratornyához. Itt lesz néhány óránk szabadon barangolni, felfedezni a látnivalókat és megebédelni, meglátogatni a Bormúzeumot. Késő délután egy kis családi pincébe látogatunk, ahol maga a tulajdonos mutatja be nekünk a borait, amelyek mellé a naplementét is megrendeljük. Vacsorázni Bra településen a „Slow Food Movement” megalapítójának éttermében fogunk.

3. nap | ALBA
A napot Albaban, a „száz torony” városában töltjük. Vezetett városnézésre (angol nyelven, magyar tolmácsolással) indulunk a történelmi óvárosba. A régió egyik legrégibb pincéjébe is beugrunk, hogy tovább mélyítsük a piemonti borokról eddig megszerzett ismereteinket.  A délutánt is a városban töltjük, ahol a „Fehér szarvas-gomba Fesztivált” tartják, minden ősszel. A főtéren és a kis utcákban számtalan program zajlik, helyi termelők kínálják portékáikat. Később, privát szarvasgomba vadászatra indulunk, egy profi „Trifulau” (szarvasgmba vadász) és kutyája, „Tabui” vezetésével. Vacsorára a régió legcsinosabb városába Neive-be utazunk.

4. nap | SERRALUNGA D’ALBA – LA MORRA/SAN CASSIANO | HAZAUTAZÁS
Szinte egy egész napunk maradt még, hiszen a repülőgép csak késő este indul haza. Délelőtt, szabad program, majd meglátogatjuk a csodálatos Serralunga Kastélyt. Ebéd után elindulunk utolsó borászat-látogatásunkra, La Morra-ba a Ceretto borászathoz. A borokkal, a szőlőültetvények fülé magasodó, különleges szőlőszem formájú kóstolóteremben ismerkedünk.

TÚRA | LEKÉRÉSRE | 4 nap 3 éj

 

RÉSZVÉTELI DÍJ | létszámtól függően

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA

♦ Szállás 3 éjszakára, reggelivel egy családi Agriturismo-ban, Alba közelében, 
♦ 1 ebéd Verdunoban (első nap)
♦ 1 welcome vacsora (3 fogás), borokkal (első nap)
♦ 1 vacsora Bra faluban Slow Food (második nap)
♦ 1 búcsúvacsora Nieveben, borokkal (harmadik nap)
♦ 1 belépőjegyet a White Truffle vásárra
♦ Belépőjegy a Serralunga Kastélyba
♦ 4 pincelátogatás kóstolóval
♦ Saját minibusz az egész túra alatt
♦ Wine a’More borszakértő túravezető kísérő
♦ Angol nyelvű idegenvezető, fél napra Albában
♦ 24 órás „hotline”

 

CSOPORTLÉTSZÁM | 12-16 fő (A túra 12 főtől indul)

 

TÚRA INDUL | lekérésre

 

FOGLALÁS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ  ♦  +36 30 205 2840  ♦  wineamore@wineamore.hu

 

KÉRJE EGYEDI AJÁNLATUNKAT  |  Más időpontban, másik borvidékre vagy másik borászathoz szeretne utazni? Boros tanulmányokat folytató csapatoknak, cégeknek "csapatra szabott" programokat is ajánlunk.  |  Túráinkon Magyarország exkluzív szállásaira kísérjük el, ahol elegáns környezetben élvezhetik a borok, a gasztronómia és a természet szépségeit.

Burgundia: legenda és történelem a kőfalak mögött

TÚRA | LEKÉRÉSRE | Mindenki borral foglalkozik. Megfoghatatlan könnyedséggel, egyszerűséggel és eleganciával készülnek a világ legelismertebb és legdrágább pinot noirjai és chardonnay-i. Az utak mentén kis falvak, helyi kőből rakott, egymásba fonódó házsorok, kastélyok,...

Program

Egész évben elérhető

Kérésre indítjuk
Vissza